Çeşitli nedenlerle koyulaşmış dişlerin rengini daha açık hale getirme işlemine diş beyazlatma denir. Beyazlatma jeli içerisindeki hidrojenperoksit, karbamitperoksit, gibi maddeler diş sert dokusu ile reaksiyona girerek, oksidasyon (dişin renginde açılma, ağarma) sağlar.
Beyazlatma tedavisi genç ve erişkin hastalarda tercih ettiğimiz bir tedavi türüdür. Bu uygulama sağlıklı ağızlara uygulanabilir, aksi takdirde diş hassasiyeti gelişebilir. Bu nedenle diş hekimi çürüğü, aşınmaları ve diş eti rahatsızlıklarını giderdikten sonra beyazlatma işlemlerini gerçekleştirebilir.
Beyazlatmanın özellikle sarı tonlu dişlere sahip olan kişilerde başarılı olduğu bilinmektedir. Beyazlama oranı dişlerimizin beyazlatma işlemi uygulanmadan önceki tonuna bağlıdır ve kişiden kişiye değişir.
Diş beyazlatma işleminden önce çürüklerin tedavi edilmesi gerekir. Bunun sebebi beyazlatıcı solüsyonun çürük bölgeleri geçerek dişin iç kısımlarına ulaşabilmesidir. Eğer bu olursa dişteki hassasiyet artar. Beyazlatma aynı zamanda mine tabakasına sahip olmayan köklerde de işe yaramaz. Çekilen diş etleri köklerin ortaya çıkmasına neden olur. Beyazlatma kuron ve kaplamalarda da işe yaramaz.